میلان - صنعتی ترین شهر ایتالیا ( ۱ )


امروز میخواهم براتون از شهر مورد علاقه خودم و صنعتی ترین شهر ایتالیا بنویسم حتما میدونید چه شهریرو میگم

بله!!! میلان  میلان رو در دو قسمت مینویسم قسمت اول تاریخ شهر میلان از اغاز تا کنون و قسمت بعدی که در پست بعدی خواهد اومد در مورد میلان امروزی خواهد بود .... امیدوارم لذت ببرید اگر دوست نداشتید در نظرات بگید تا قسمت دومشو ننویسم ......

در مورد شهر های دیگر هم مینویسم مطمئن باشید .... نظر یادتون نره و متشکرم دوستان عزیز

 

برنامه فصل ۲۰۰۴/۲۰۰۵ سری آ که از 12 سپتامبر شروع میشه رو از اینجا دریافت کنید.



طبق تاریخ رومیان در مکانی که شهرمیلان واقع شده است ، چیزی در حدود ۶ قرن پیش ازمیلاد مسیح، روستایی به وجود آمده بود. ۲۲۲ سال پیش از میلاد مسیح، لژیون های رومی این روستا را فتح کردند و بر آن نام «مدیولانوم» گذاشتند. با وجود شورشهایی که در شهر مدیولانوم علیه اشغالگران رومی صورت گرفت، آنان نتوانستند رومیان را از سرزمین و شهر خود بیرون کنند. به طوری که در پایان سده پیش ازمیلاد مسیح، شهر میلان دیگر جزئی از سرزمین سزارهای روم شده بود.


پایتخت امپراتوری روم غربی در حال حاضر آثار کمی از دوران روم باستان در این شهر باقی مانده است. ستون های سن لورنزو و خرابه های ویاچیر کو جزو آثاری هستند که از دوران رومی ها ، بر جای مانده اند و بیانگر این حقیقت هستند که میلان در آن دوران جزو شهرهای بزرگ بوده است. درسال ۲۸۶ پس از میلاد، هنگامی که امپراتوری روم تقسیم شد، میلان پایتخت روم غربی نام گرفت ومرکزی مهم برای مذهبیون مسیحی بود.


 بسیاری از کلیسا های باستانی میلان از آن سال ها دارای ریشه مذهبی مسیحی هستند. از جمله سن آمبروجو، سن رائو رجو و سن لورنزو.

 
زوال شهر میلان یکی از دلایل سقوط امپراتوری روم حملات وحشیانه آنان به اروپای شمالی و آسیا بود. در سال ۵۳۹ پس از میلاد مسیح، شهر میلان سقوط کرد و نقش مرکزیت خود را ازدست داد و شهر لومباردی جایگزین مناسبی برای این پایتخت عظیم شد


حرکت های استقلال طلبانه
در شمال ایتالیا و در قرن دوازدهم حرکت های مهمی برای کسب استقلال صورت گرفت؛ حرکت های خودجوش و مردمی که بعدها «کومونی» نام گرفتند. جنبش کومونی با امپراتوران آلمانی در ستیز بود. شهر میلان در این هنگام توانست قدرت اقتصادی خود را در منطقه تثبیت کرده و از جنبش کومونی حمایت کند. طی این دوران شهر میلان تحت قوانین دموکراتیک اداره می شد و ساختمان قصر حقوقدانان (پالاتودلا راجونه)نیز برای مقاصد سیاسی و حقوقی ساخته شد

 
عصر جنگ خانوادگی ویسکونتی و اسفورزا پس از آن که نوادگان نخستین ساکنان میلان بر این شهر تسلط یافتند، حکومت دموکراتیک آن نیز از میان رفت. نوادگان نخستین ساکنان این شهر از خاندان ویسکونتی بودند و ایشان بین سال های ۱۲۷۷ تا۱۴۴۷ بر این شهر حکم راندند
.

علی رغم بی رحمی ویسکنتی ها، آنان توانستند برتری سیاسی و فرهنگی این شهر را حفظ کنند و توجه جهانیان را به این شهر معطوف دارند. در زمان حکمرانی ویسکنتی ها، ساخت کلیسای بزرگ دومو و قصر میلان آغاز شد. پس از سال ۱۴۴۷ سه بار حکومت، به مدتی کوتاه، به دست جمهوری خواهان افتاد تا این که در سال ۱۴۵۰ فرانچسکو اسفورزا- داماد آخرین دوک و فرمانده سپاه میلان- حکومت این شهر را در دست گرفت. در زمان حکومت خاندان اسفورزا، کشور ایتالیا با حرکت رنسانس مواجه بود و مهمترین آثار هنری در این کشور خلق شد، به طوری که لئوناردو داوینچی به این شهر آمد تا آثار هنری خود را به مردم آن تقدیم کند. کلیسای زیبای سانتاماریا دلا گراتزیا نیز در همین سال ها بنا شد.

 
حمله اسپانیایی هادر اوایل قرن شانزدهم اسپانیایی ها بر شمال ایتالیا قدم گذاشتند و بر سر تسخیر شهرهای آن با فرانسوی ها درگیر شدند. این گونه بود که شهر میلان سقوط کرد و برای حدود دو قرن به دست اسپانیایی ها افتاد (۱۷۰۶-۱۵۳۵)، در این دوران هرگونه پیشرفتی متوقف شده بود

 
 در سال ۱۶۳۰ بسیاری از مردم شهر از شیوع بیماری طاعون تلف شدند.

 
هابسبورگ ها

 جنگ های خونین در اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم باعث شد تا شهر میلان به دست سلسله  هاپسبورگ اتریشی بیفتد. سپس در نیمه دوم قرن هجدهم کنترل شهر به دست ماریا ترزا افتاد. در این دوره بود که تحولی اجتماعی در میلان پدید آمد و این شهر رونق اقتصادی را تجربه کرد. رونق اقتصادی شهر مبنایی بود برای پیشرفت در همه زمینه های هنری، فرهنگی، تحصیلی، اداری، اجتماعی و علمی. مهمترین دیدنی های شهر میلان نیز مربوط به همین دوره هستند: آکادمی بررا، سالن اپرای اسکالا، پالاستو رآله، و ویلارآله. بناهای دیگری نیز مربوط به همین دوران به جای مانده است که همگی به سبک نئوکلاسیک  ساخته شده اند.


عصر ناپلئون پس از انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹، فرانسوی ها عاشق جنگیدن شدند و سعی کردند تا امپراتوری نوین خود را گسترش دهند.

اینگونه بود که شهر میلان سقوط کرد و به دست سربازان ناپلئون افتاد. ناپلئون هم نظارت بر بخش شمالی ایتالیا را به خویشان خود واگذار کرد. این دوران اگرچه کوتاه بود ولی نوآوری هنری بسیاری در آن صورت گرفت.


عصر تاخت وتاز اتریشی ها و مجارها پس از آنکه ناپلئون در سال ۱۸۱۵ شکست خورد،  اتریشی ها برای بار دوم به میلان آمدند. در این دوره بود که اندیشه وحدت ایتالیا شکل گرفت. مردم شهرمیلان در سال ۱۸۴۸ علیه اشغالگران کشورشان شوریدند ودر سال ۱۸۵۹ این شهر جزئی از قلمرو پادشاهی ساووی شد.

 
پادشاهی ایتالیا پس از آنکه بخش های مختلف ایتالیا با یکدیگر متحد شدند و وحدت یافتند، شهر میلان توانست از نظر اقتصادی به شکوفایی دست یابد و مبدل به مرکز مالی و صنعتی منطقه شود.

بسیاری از کارگران از دیگر شهرهای ایتالیا به این شهر جذب شدند. رشد شدید اقتصادی این شهر باعث شد تا تنش های اجتماعی آن به اوج خود برسد، به طوریکه در سال ۱۸۹۸ ناگزیر شدند تا به زور گلوله های توپ، شورشگران میلانی را سرکوب کنند. بانک ها به سرعت، مناطق مرکزی شهر را صاحب شدند و شرکت های بیمه ساختار شهری آن را تغییر دادند. مناطق مسکونی شهر شکل تازه ای به خودگرفت و زندان معروف سن ویتتوره تاسیس شد.

 
فاشیسم
در سال ۱۹۱۹ حزب فاشیسم میلان بنیانگذاری شد. در آن دوران همه مردم شهر از ظهور دیکتاتوری در کشورشان استقبال کردند. مخالفان نظام دیکتاتوری در این شهر تشکیل شده  بود از عده ای کارگر صنعتی و تعدادی از روشنفکر مآب ها. در دوره فاشیست ها، ساختمان ایستگاه مرکزی تاسیس شد. نمونه ای از معماری مدرن این دوران نیز امروزه به چشم می  خورد و آن عمارت تریه ناله است.

 
دوره پس از جنگ طی جنگ  جهانی دوم، از آنجا که میلان جزو نزدیک ترین شهرها به مرکز اروپا بود، درمیانه نبرد قرار گرفت.

جنگ های پارتیزانی علیه اشغالگران نازی، اغلب در اطراف این شهر صورت پذیرفت. نازی ها در سال ۱۹۴۳ این شهر را ا شغال کردند. پس از پایان جنگ ، مردم میلان به بازسازی فوری شهرشان پرداختند و توانستند شهر خود را به شهری استثنایی تبدیل کنند. امروزه شهر میلان به خاطر برخورداری از بعضی خصوصیات، یکی از مهمترین شهرهای اروپا به حساب می آید. خصوصیات اصلی این شهر عبارتند از: مهمترین مرکز مالی، تجاری و  چاپ و نشر. به تازگی این شهر توانسته است تبدیل به پایتخت رسانه ای جهان شود. میلان دارای بخش های خدماتی قدرتمندی است و نمایش های مد این شهر زبانزد عام وخاص است.


 نظر یادتون نره دوستان

 

نظرات 9 + ارسال نظر
شهره پنج‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 01:28 ق.ظ

خیلی جالب بود آدم و با تاریخ ایتالیا آشنا می کنی و خیلیها می توانند به این وسیله اطلا عات عمومیشون و بالا ببرند
یا ور دستت طلا

امین روسونری پنج‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 01:55 ق.ظ http://acmilan.blogsky.com

اصلا دیگه نمی دونم چی بگم خیلی زیبا و قشنگه اگه توانستی بازم ازمیلان بنویس و البته ورزشی کم می نویسی بازم دمت گرم

امین توتی پنج‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 03:04 ق.ظ http://www.gladiature-rom.persianblog.com

سلام.بابا ای ول.اما چرا دیگه در مورد زبان ایتالیا ننوشتی.سر بزن اپدیت کردم

سلام پنج‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 07:52 ق.ظ http://manunited.blogsky.com

سلام
اولین باره که اینجا اومدم
ولی لذت بردم. مطالب جالبی بود.
اما اگه با خط تاهوما می‌نوشتی بهتر بود.
راستی فقط نگو صنعتی٬ اینو هم بگو که مردم میلان خیلی کم شاهد آسمون آبی هستن. آخه خیلی میلان آلوده‌است.
موفق باشی

شهرام پنج‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 02:10 ب.ظ http://manunited.blogsky.com

سلام
خوبی؟
من لوگوتو گذاشتم تو وبلاگم.
راستی اگه همین مطلبتو هم تاهوما کنی ممنون می‌شم.
در ضمن اگه یه بار متن رو مرور کنی٬ اشتباهاتی پیدا می‌کنی.
البته بهت حق می‌دم. وقتی زیاد بنویسی٬ این اشتباهات اجتناب ناپذیره.
ممنون

[ بدون نام ] پنج‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 10:27 ب.ظ http://www.azor.persianblog.com

دستت درد نکنه از این همه اطلاعات جالب باز هم بنویس.

سعید جمعه 23 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 01:26 ق.ظ

سلام فابیو جان. ببخشید که کم بهت سر میزنم. آخه سخت مشغول تغییرات وبلاگم هستم. انشاا... به زودی حاضر میشه. مطلبتم خیلی جالب بود. ولی حیف از دو امپراطوری بزرگ ایران و روم فقط ایران و ایتالیا باقی موندن وگرنه ما الان با ایتالیا ببخشید روم هم مرز بودیم و میتونستیم از مرز خسروی! بریم اونجا. ولی کی میدونه شاید اونجوری اونا عاشق ما میشدن. مثلا پرسپولیس میشد تیم محبوبشون و از استقلال هم بدشون میامد یا برعکس!

احسان کالچو جمعه 23 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 02:46 ق.ظ http://calcio.blogsky.com

سلام
فابیو آخرشی!
موفق باشی و آتزوری

سباه-قرمز جمعه 23 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 01:45 ب.ظ http://red-black.persianblog.com

سلام ... چقدر تو آقایی !!!
این مطلبی که در مورد شهر میلان بود اند باحال بود ....
بازم به من سر بزن خوشحال میشم ... در ضمن من میتونم بدونم اون قسمت لوگوهاتو چطوری درست کردی ؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد